Cine esti Dragoste?

sâmbătă, 25 decembrie 2010

Telescopul Hubble Space Advent Calendar

Aşa cum ne aflăm în decembrie cu atat mai mult, aş dori să prezinte a treilea   Hubble Space Telescope anual, imagini Advent Calendar pentru anul 2010. Păstraţi verificarea aceastei pagini - în fiecare zi, pentru următoarele 25 de zile, o nouă fotografie va fi dezvăluit aici din Telescopul Spaţial Hubble, unele vechi şi unele noi. În acest an există, de asemenea, temporar feed RSS pentru calendar.. Ma simt foarte norocos să fiu în măsură să particip cu fotografii şi poveşti cu voi toţi în acest an, şi am dorit pentru un sezon Happy Holiday pentru toţi cei care vor sărbători, şi pentru Pace pe Pamant pentru toată lumea. - Alan (25 poze in total - în cele din urmă) [anterior: 2008, 2009]


1. Această imagine remarcabilă din Camera avansate pentru sondajele privind NASA / ESA Telescopul Spaţial Hubble prezinta una dintre formele cele mai perfect geometrice create în spaţiu. Surprinde formarea de o nebuloasa neobisnuita de pre-planetare, cunoscut sub numele de IRAS 23166 1655, în jurul LL Pegasi stea din constelatia Pegasus. Imaginea prezinta ceea ce pare a fi un model spirală subţire de uimitor de regularitatea lichidare jurul stelei, care este ea însăşi ascuns în spatele praf grosModelul spirală sugerează o origine regulat periodice pentru forma nebuloasei. Materialul care formează spirala se deplasează spre exterior cu o viteză de aproximativ 50 000 de km / oră şi, prin combinarea această viteză cu distanţa dintre straturi, astronomii calcula că fiecare cochilii sunt separate de aproximativ 800 de ani. Spirala este gandit pentru a apărea din cauza LL Pegasi este un sistem binar, cu steaua, care este material şi pierde o stea companion orbitează în jurul reciproc. (ESA / NASA & R. Sanju)

2. Acest Pinnacle turbulente cosmic se află într-o pepinieră stelară numit Nebuloasa Carina, situat 7500 de ani lumina in constelatia de sud a Carina. radiaţii dogoritor şi vânturi rapide (fluxuri de particule încărcate) de la stele super-hot nou-născut în nebuloasa sunt modelarea şi comprimarea pilon, cauzand noi stele pentru a forma în cadrul acesteia. Fanioane de gaz ionizat fierbinte poate fi văzut curge de pe crestele a structurii, şi voaluri wispy de gaz şi de praf, iluminate de lumina stelelor, plutesc în jurul său falnic. Părţile mai dense de pilon se opun erodate de radiaţii. Amplasat în interiorul acestui munte sunt dense stele potenţial de dezvoltare. fanioane lungi de gaz poate fi văzut de fotografiere în direcţii opuse din postamentul de la partea de sus a imaginii. O altă pereche de jeturi este vizibil la un alt vârf în apropiere de centrul imaginii. Aceste jeturi, (cunoscut sub numele de HH 901 şi HH 902, respectiv), sunt indicatoarele pentru nastere stele noi şi sunt lansate de turbionare discuri de gaze şi praf în jurul stelelor tinere, care permite ca materialul să ACCRETe încet pe suprafeţele stelar. Lui Hubble Wide Field Camera 3 observat pilon pe 1-2 februarie 2010. (NASA, ESA, M. Livio şi Echipa Hubble 20-a aniversare, STScI)



 
3. Aceasta este o NASA / ESA Hubble Space Telescope imagine un obiect cometa, cum ar fi numit A2 P/2010, care a fost descoperit de LINEAR (Lincoln Near-Earth Asteroid program de cercetare) urmărire a cerului pe 06 ianuarie 2010. Obiectul are o structură complexă - un model de structuri filamentare lângă nucleul punct-ca a obiectului şi fanioane trailing de praf - care sugerează că nu este o cometă, ci un produs al unei coliziuni frontale între doi asteroizi care călătoresc de cinci ori mai rapid decât un glonţ (5 km pe secundă). Astronomii au crezut mult timp că centura de asteroizi este de a fi măcinat în jos, prin coliziuni, dar o astfel de smashup nu a mai fost văzut. Filamente sunt realizate de praf şi pietriş, probabil recent aruncat afară din nucleu de 140 de metri diametru. Unele dintre filamente sunt măturate înapoi de presiunea radiaţiilor de la lumina soarelui pentru a crea dungi drepte praf. La momentul de observaţiile Hubble, obiectul a fost de aproximativ 300 milioane km de Soare şi 140 de milioane km de Pământ.(NASA, ESA şi D. Jewitt, UCLA)

4. La prima vedere, difuzată  Punctele palide de pe acest NASA / ESA Telescopul Hubble Space arata in imagine ca un viscol în cerul nopţii. Dar aproape fiecare dintre acest fulgi delicatei este o galaxie îndepărtată în J0717.5 cluster MACS 3745 şi fiecare este acasa, la miliarde de stele. Cantitatea de masă în această mare de galaxii este imensa, şi este suficient de mare să se aplece vizibil tesatura de spaţiu-timp. Denaturata ciudat în forme de multe galaxii în această imagine, care apar întinse şi îndoite ca în cazul în care ne-am uita la ele printr-un flacon de sticlă, este un rezultat de lentile gravitaţionale, în cazul în care câmpurile gravitaţionale în jurul obiectelor masive curba lumina in jurul lor. Această imagine a fost creata de la imagini luate prin filtre de infrarosu apropiate şi galben folosind câmp larg de canal din Camera lui Hubble pentru Studii Avansate. (ESA / NASA Hubble, şi H. Ebeling)

5. Steaua HD 44179 este înconjurata de o structură extraordinară cunoscut sub numele de dreptunghi roşu. Aceasta a dobândit porecla sa datorită formei sale şi culoarea sa aparent atunci când a fost văzuta în imagini mai devreme de pe Pământ. Acest izbitor detaliate in noua imagine Hubble arata cum, atunci când a fost văzuta din spaţiu, nebuloasa, mai degrabă să fie dreptunghiulară, este ca o formă de X, cu structuri complexe suplimentare de linii distanţate de gaz stralucitoare, un pic ca treptele unei scări . Stea la centru este similar cu Soarele, dar la sfârşitul duratei sale de viaţă, pompare gaz şi alte materiale pentru a face nebuloasă, şi dându-i forma distinctiv. De asemenea, se pare că steaua este un binar apropiat, care este înconjurată de un nor dens de praf - ambele, care poate ajuta pentru a explica forma foarte curios . Dreptunghi roşu este un exemplu neobişnuit de ceea ce este cunoscut ca o nebuloasă proto-planetare. Aceste stele sunt vechi, in drumul lor spre a deveni nebuloase planetare. Odată ce expulzarea de masă este completa o stea foarte fierbinte pitica alba va rămâne şi radiaţiile ultraviolete ale sale strălucitoare var provoca gaze din jur ca sa straluceasca. Dreptunghi roşu este găsit aproximativ 2300 de ani-lumină depărtare, în constelaţia Monoceros (Unicorn). (ESA / Hubble şi NASA)


6. Nebuloasa putin cunoscuta IRAS 05437 2502 valurile în rândul stele luminoase şi nori negri de praf care o înconjoară, în această imagine frapantă din Telescopul Spaţial Hubble. Acesta este situat în constelaţia Taurului (Bull), aproape de planul central al galaxiei noastre, Calea Lactee. Spre deosebire de multe dintre obiectivele lui Hubble, acest obiect nu a fost studiat în detaliu şi natura sa exactă este neclar. La prima vedere pare a fi o regiune mica, destul de izolate, de formare a stelelor şi-ar putea presupune că efectele radiaţiilor ultraviolete acerbă din partea luminoase stele tinere, probabil, au fost cauza a formelor ochi-prinderea a gazului. Cu toate acestea, caracteristica luminos in forma de bumerang poate spune o poveste mult mai dramatică. Interacţiunea dintre un tânăr de mare viteză stele şi nor de gaz şi de praf poate fi creat acest arc neobişnuit de muchii ascuţite luminoase. O astfel de stea imprudent ar fi fost expulzat din cluster tineri la distanţă în cazul în care sa născut şi ar călătorie la 200,000 km / oră sau mai mult prin nebuloasa. Acest nor slab a fost iniţial descoperit în 1983 de către infraroşu Astronomic satelit (IRAS), telescopul spaţial primul sondaj tot cerul în infraroşu. (ESA / Hubble, R. Sanju şi NASA)


7. O priveliste spectaculoasa a Messier 66, cel mai mare "jucator" de Triplet Leo, o galaxie cu o anatomie neobişnuit: se afiseaza arme asimetrice spirală şi un miez aparent deplasate. Anatomie specific este cel mai probabil cauzată de atracţia gravitaţională a altor doi membri ai trio. Spirală neobişnuit galaxie este situat la o distanta de aproximativ 35 de milioane de ani-lumină în constelaţia Leului. Împreună cu Messier 65 şi NGC 3628, Messier 66 este membru al Triplet Leo, un trio de galaxii spirale interacţionează, parte de cel mai mare grup Messier 66. Messier 66 victorii în mărime de peste tripleti sale colegi - este aproximativ 100.000 de ani-lumină. (NASA, ESA şi Hubble Heritage, STScI / AURA)

8. Acest curpenul de an-lumină-înalt de hidrogen frig şi de praf şi nori de praf din jur, fotografiat de Telescopul Spaţial Hubble, sunt situate în Nebuloasa Carina. vânturile violente stelar şi radiaţii puternice de la stele masive sunt sculptura nebuloasa din jur. În interiorul structurilor de dense, noi stele se poate naste. Această imagine este un compozit din 2005 observaţii luate din regiune în lumina hidrogen (lumina emisă de atomi de hidrogen), împreună cu anul 2010 observaţiile luate în lumina oxigen (lumina emisă de atomi de oxigen), Ambele ori cu Camera lui Hubble pentru Studii Avansate. Imensă Nebuloasa Carina este o valoare estimată de 7500 de ani lumina in constelatia Carina sud. (STScI NASA, ESA, şi proiectul Heritage Hubble, / AURA)

9.  În colţul din dreapta sus a acestei imagini este parte a NGC 4921, o galaxie spirală neobişnuit în Galaxy Coma Cluster aproximativ 320 milioane de ani-lumină de Pământ, cu un decor bogat cu o varietate de galaxii mult mai îndepărtate. Ori timp de expunere şi viziunea ascuţite de Hubble a permis să nu doar imaginea NGC 4921 în detalii fine, dar, de asemenea, pentru a vedea dincolo în Universul îndepărtat. Tot în jurul, şi chiar prin galaxie în sine, mii de galaxii mult mai îndepărtate de toate formele, dimensiunile si culorile sunt vizibile. Mulţi au aspectul spotty şi zdrenţuită de galaxii la un moment dat în faţa diviziei de familiar în spirale şi eliptice a devenit stabilit. Această imagine a fost creat de la 50 de expuneri separate printr-un filtru de culoare galbenă şi alte 30 de expunerile printr-un filtru de infrarosu apropiat folosind Wide Field Channel din Camera avansate pentru sondajele privind Hubble. Ori total de expunere a fost de aproximativ şaptesprezece oră şi zece ore, respectiv. Camera dvanced pentru Sondaje (NASA, ESA şi K. Cook, Lawrence Livermore National Laboratory, SUA)


10. Un detaliu a unui mozaic mai mare - mai clară vedere luat vreodată din Nebuloasa Orion - o carte cu poze de formare a stelelor cu stele masive tineri care sunt modelarea nebuloasa şi pilonii de gaz dens care poate fi casele de stele în devenire. Strălucire luminos de la t este de la M43, o regiune mici fiind modelate de lumina ultravioleta de la o tanara stea masiva. Astronomii apel regiune miniatură nebuloasa Orion, deoarece numai o stea este sculptura peisajul. Nebuloasa Orion are patru astfel de stele . Nebuloasa Orion este de 1500 ani-lumină depărtare, regiunea cea mai apropiată stea de formare pe Pamant. (NASA, ESA, M. Robberto - STScI)

11. În timp ce de vânătoare pentru pene vulcanica pe Io, telescopul Hubble capturat aceste imagini ale Lunii volatile zdrobitoare în întreaga faţă gigant de Jupiter în 1999. Io pare să fie skimming topuri lui Jupiter nor, dar este de fapt 500,000 km (310,000 mi) departe. Spot vizibil negru pe Jupiter este umbra lui Io şi este de aproximativ de mărimea Lunii în sine (3,640 km sau 2262 mi peste). Acest vele umbra pe faţa lui Jupiter la 17 km pe secundă (38,000 mph). Cele mai mici detalii vizibile pe Io şi măsura Jupiter 93 mile (km per S150 km) peste, sau cam de marimea Connecticut. (J. Spencer, Observatorul Lowell şi NASA / ESA)


12. Messier 72 este un cluster globular, o colecţie vechi sferic de stele vechi ambalate mult mai aproape împreună în centru. Astronom franceză Pierre Mechain descoperit acest grup bogat în luna august din 1780, dar vom lua Messier 72 Numele cele mai comune din Mechain lui coleg de Charles Messier, care a înregistrat ca intrare 72 în catalogul său celebru de obiecte cometa, ca doar două luni mai târziu. Acest cluster globular se află în constelaţia Vărsătorului (Bearer apa) aproximativ 50.000 de ani-lumină de Pământ. Timeearer expunerea totală) ABO pentru această imagine a fost de aproximativ douăzeci de minute, domeniul său de vedere aproximativ 3,4 arcminutes peste. (ESA / Hubble şi NASA)



13. Această imagine mozaic a galaxiei explozii stelare magnific, Messier 82 (M82) este mai clara cu unghi larg de vizualizare a obţinut vreodată de M82. Este o galaxie remarcabil pentru straturi subţiri de nori mărunţită şi pene de flăcări cum ar fi de hidrogen strălucitoare explozii de la regiunile sale centrale în cazul în care stelele tinere se nasc de 10 ori mai repede decat in interiorul ei sunt în Calea Lactee. De asemenea, cunoscut sub numele de Cigar Galaxy, M82 se află peste 11 milioane de ani lumina distanta de Pamant. (NASA, ESA şi Hubble Heritage Team STScI / AURA)


 14. O regiune colorat stea-formare este prezentată în această imagine de NGC 2467. Privind ca un cazan tumultoasa a unor ceai cosmic exotice, norii uriaşe de gaz şi praf sunt stropite cu luminoase stele albastre, fierbinte tineri. Ciudat nori în formă de praf sunt silhouetted pe un fundal colorat de gaze stralucitoare. Ca familiar Nebuloasa Orion, NGC 2467 este un nor imens de gaz, cea mai mare parte hidrogen, care serveste ca un incubator pentru noi stele. Hot stele tinere care recent formate din nor se emit radiaţii ultraviolete acerbă care este cauza întreaga scenă să strălucească în timp ce sculptura, de asemenea, mediul înconjurător şi erodează treptat nori de gaz. (NASA, ESA şi Orsola De Marco, Universitatea Macquarie)



15.Viziunea ascuţite lui Hubble dezvaluie o banda de praf clare împărţirea discului galaxiei NGC 5866 în două jumătăţi. Imaginea evidenţiază structura galaxiei: o umflatura subtil, roşiatic care înconjoară un nucleu luminos, un disc albastru de stele paralel cu banda de praf, şi o aură transparent exterior. (NASA, ESA, şi Hubble Heritage Team STScI / AURA)

16.Două galaxii efectuează un dans complicat în această nouă imagine Hubble Space Telescope. Galaxii, care conţine un număr mare de stele, leagăn trecut reciproc într-un spectacol graţioasă coregrafiat de gravitaţie. Pereche, cunoscut colectiv ca Arp 87, este unul dintre sutele de a interacţiona şi fuzionează galaxii cunoscute în universul nostru din apropiere . Cei doi actori principali care cuprinde Arp 87 sunt NGC 3808 pe dreapta (mai mare dintre cele două galaxii) şi însoţitorul său NGC 3808A pe stânga. NGC 3808 este o aproape pe faţă-galaxie spirală, cu un inel luminos de formare a stelelor şi mai multe arme proeminent praf. Stars, gaze, şi a fluxului de praf de la NGC 3808, formând un braţ de învăluire companion sale. NGC 3808A este o galaxie spirală văzut margine-on şi este înconjurat de un inel rotativ care conţine stele şi nori de gaz interstelar. Inelul este situat perpendicular pe planul discului galaxiei-gazdă şi se numeşte un "inel polar." După cum se vede în fuziuni alte similare Arp 87, forma tirbuşon a materialului mareelor sau a unui pod de materie împărţite între cele două galaxii sugerează faptul că unele stele şi gaze extrase din galaxie mai mari au fost capturate în forţa gravitaţională a celui mai mic. Formele de ambele galaxii au fost denaturată de interacţiunea lor gravitaţională unul cu altul. ARP 87 este în constelaţia Leu, aproximativ 300 de milioane de ani-lumină distanţă de Pământ. (NASA, ESA, şi Hubble Heritage Team, STScI / AURA)

 
17. O sferă delicată de gaz, fotografiate de NASA's Hubble Space Telescope, pluteşte senin în adâncimi de spaţiu. Shell curate, sau cu bule, este rezultatul de gaz care este şocat de unda de soc extinderea de la o supernova. Chemat SNR 0509 - 67.5 (sau SNR 0509 pentru scurt), cu bule este rămăşiţa vizibilă a unei explozii stelare puternic în Marele Nor Magellanic (LMC), o galaxie mica circa 160.000 de ani-lumină de Pământ. Valuri de suprafaţă în shell-ului pot fi cauzate fie de variaţiile subtile în densitatea de gaz interstelar ambiantă, sau eventual condus la interior de piese de ejectiilor. Giulgiul balon în formă de gaze este de 23 de ani-lumina peste si se extinde la mai mult de 11 milioane de mile pe oră (5.000 de kilometri pe secundă). (STScI NASA, ESA, şi Hubble Heritage Team, / AURA)

 
  
  
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu